Luna Nouă din semnul Scorpionului 18 noiembrie 2017

De fiecare dată când este Luna nouă din semnul Scorpionului, ea ne aduce, în primul rând posibilitatea de a extrage din subconștient informații deosebite și de a le conștientiza extrem de rapid. De aceea în 18 și 19 noiembrie sunt momente în care dacă ne focusăm pe anumite întrebări importante putem primi răspunsurile potrivite și extrem de valoroase spiritual.

De fiecare dată când are loc Luna Nouă, energia noastră fizică şi starea noastră conştientă se află la cote minime, fiind momentul ideal de a aduce din subconştient în conştient anumite informaţii subtile, sau de ne permite să funcţionăm doar bazându-ne pe Îngerul păzitor.

Cu atât mai mult atunci când Soarele şi Luna se regăsesc în semnul Scorpionului, energia transformării, capacitatea de privi în profunzime şi detaşarea de planul material, sunt mai uşor de realizat.

Apoi ca orice Lună Nouă aduce un nou început în ritmul anual și lunar. Ni se sugerează că este momentul să privim dincolo de aparențe, să vedem spirituală nu cea socială, ceea ce poate fi o provocare extremă. Provocarea constă în a decodifica ceea ce vedem, de a accepta răspunsul și de a acționa conform cu acesta. În orice caz, se poate spune că această Lună Nouă este purtătoare de mesaje , de aceea circulația informației este la ordinea zilei, o cantitate impresionantă de informații va putea fi accesată . Această amplă desecretizare va avea efecte în lanț și pe termen lung, provocând la nivel mundan căderea unor capete importante, iar la nivel social declanșând curente de mase puternice și cu efecte sociale greu de prevăzut. La nivel personal fiecare va avea posibilitatea să primească răspunsurile pe care le cere, doar că odată cu aflarea lor, crește și responsabilitatea fiecăruia, necesitând și o maturizare spirituală. Aceia dintre noi care au depus eforturi pentru a se instrui, pentru a cerceta și a își completa cunoașterea, vor avea numeroase idei ingenioase, vor primi confirmări la căutările lor, dar mai ales își vor putea stabili un evidenția cercetările.

La această Lună Nouă se intersectează numeroase drumuri și căi, aceasta determină schimbări de trasee, întâlniri cu oameni noi, contacte profesionale importante care dau un intens sentiment de libertate interioară.

Ascendentul în semnul Peștilor conjunct cu Neptun, ne ajută să avem imagini, vise, semnale concrete din lumea spirituală, fiind nevoie de multă acuratețe pentru a le descifra corect. Foarte multe situații incerte, cețoase, mascate se vor dezvălui sau clarifica. Este important să nu facem concesii și să fim fermi și categorici în orice domeniul al vieții, acționând conform credinței personale și respectând legile sociale și principiile. Poate ca au fost momente când ne-am simţit trădaţi şi înşelaţi, în care ne-am pierdut optimismul şi încrederea, în care speranţele noastre cele mai îndrăzneţe s-au topit într-o mare durere emoţională sau într-un acut sentiment de ruşine sau de vină.

Saturn ne-a făcut să înţelegem că doar prin muncă susţinută şi credinţă neclintită dar şi diferite încercări, chiar eşecuri, are loc procesul alchimic, de transformare, acum fiind chiar în momentul transformării. În plus ne-a acordat atât cât ne-a fost necesar, nici mai mult, nici mai puţin, şi poate, mulţi dintre noi au suferit tocmai pentru că nu au înţeles acest minunat mesaj.

Neptun, în schimb s-a jucat cu noi de-a baba oarba. Am fost puşi în situaţia de a ne aventura sau a acţiona fără să ţinem cont de raţiune, urmându-ne credinţa, sfidând  barierele convenţionale, de a merge fără să vedem, legaţi cumva la ochi, bazându-ne doar pe noi şi pe inima noastră. Apoi pentru scurte perioade eram lăsaţi să vedem clar lucrurile, ca apoi testul credinţei să continue.

Conjuncția Pluton Junona este legată prin două septile pe de-o parte de conjuncția Soare Lună, iar pe de alta de conjuncția Neptun Ascendent. Dacă privim lucrurile din perspectivă holistică, Pluton este Soarele unei alte lumi, al cărei prag îl păzeşte. Pentru a-l trece, trebuie să ne schimbăm referinţele. În aceasta constă forţa regenerativă a lui Pluton. Pentru a o înţelege, este de ajuns să concepem Soarele, nu ca pe un nucleu redus la o prezenţa strălucitoare, ci ca o sferă deformată, întinsă până la ultima Planetă. În acest context Pluton se ocupă să ne eliberăm de karmă, să ne transformăm conform destinului personal, să evoluăm prin relații, căutând pe cele potrivite și renunțând la cele nocive.

În plus trebuie să conştientizăm că lucrurile care ni se întâmplă au loc deoarece aşa le-am gândit. Vom tinde să ne preocupăm de acele situaţii pe care simţim că le putem pierde, încercăm să ne apropiem de acei oameni care simţim că se îndepărtează de noi. Cel mai bine este ca acum să stăm deoparte să lăsăm lucrurile să se întâmple pentru a le înţelege.

De fapt este un moment de căutare a identităţii, în care dorim afirmarea de sine.

Să nu uităm: Victoriile pe care le-am obţinut în viaţă nu trebuie folosite doar ca să ne lăudăm cu ele. Ele sunt paşi pe o cale mai lungă, şi ca să o străbatem până la capăt, trebuie să învăţăm să nu ne lăsăm copleşiţi de orgoliul învingătorului.  Este bine să folosim energia lor ca să ne mobilizăm pentru etapele şi mai importante care vor veni, şi atunci nu vom risca să ne abatem din drum sau să ne epuizăm forţele înainte de vreme.

Apoi o altă lecţie importantă constă în aceea că puterea nu înseamnă să poţi lovi în ceilalţi, ci să poţi rezolva, cu calm şi stăpânire de sine, situaţiile de criză. Oricine poate lua o piatră şi poate lovi în altul, dar oare câţi pot vindeca rana produsă? Adevărata putere este aceea care, cu calm şi înţelepciune, este folosită pentru a rezolva situaţiile de fiecare zi, în care mulţi devin de-a dreptul isterici numai fiindcă nu reuşesc să întrevadă soluţiile simple cu care ar putea merge mai departe.

 

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top