Previziuni pentru mişcarea aparent retrogradă a planetei Mercur 21 octombrie – 11 noiembrie 2013

Pe 21 octombrie la ora 13.16, Mercur trece în ultima mişcare aparent retrogradă a lui, din anul 2013. Practic aflându-se în semnul Scorpionului, Mercur este mai avid de informaţie şi cunoaştere profundă decât deobicei, este mai deschis spre primirea acelor idei şi mesaje venite de la Dumnezeu. La ora când retrogradează se află la gradul 18 Scorpion care ne vorbeşte despre ritmuri şi cicluri, de această dată acestea fiind mult mai complexe căci ne deschid noi experienţe dar au şi o mişcare specială, complexă, nouă, greu de anticipat.
Simbolul sabian mi se pare extraordinar de sugestiv: O POTECĂ PRIN PĂDURI BOGATE ÎN CULORILE TOAMNEI; ciclurile naturii sunt minunate, şi ele ne dau permanent o imagine a ciclurilor prin care trece propria noastră viaţă. Pe calea vieţii putem să întâlnim şi furtuni, dar şi poieni pline de soare şi de culori vii. Trebuie să învăţăm să ne bucuram de toate şi să mergem înainte ştiind că, orice s-ar întâmpla, acestea sunt doar momente din evoluţia noastră, care ne conduc către noi bucurii, către o ţintă mai luminoasă – mai ales dacă nu stăm pe loc!
Mercur fiind poziţionat în casa X a, ne vorbeşte despre imaginea noastră, despre felul în care suntem percepuţi dar şi despre Steaua pe care fiecare dintre noi o are deasupra capului, care semnifică menirea, calea ce o avem de urmat, fără dar şi poate, conştienţi de ea sau nu, treziţi sau somnolenţi, prezenţi sau pierduţi în trecut. Un aspect foarte interesant este acela că această retrogradare este sub auspiciul conjuncţie lui Mercur cu Nodul său Sud, ceea ce ne determină să înţelegem de Mercur este atât de eficient când retrogradează în semnul Scorpionului, pe de-o parte, iar pe de altă descoperim de ce putem înţelege atâtea lucruri tainice pe care altădată nici nu le-am fi băgat în seamă. De fapt ceea ce face Mercur în timpul acestei retrogradări este de a folosi Justiţia, pentru ca fiecare să primească ceea ce nu a înţeles din trecut şi are nevoie pentru a evolua.
Apoi Mercur este în septil cu guvernatorul Scorpionului, Pluton, care pe lângă acest aspect se află şi în conjuncţie cu Ascendentul momentului. Această frază se traduce prin faptul că în viaţa fiecăruia dintre noi se află un moment de impas, de cumpănă, slăbiciune, care evident este speculat din exterior, iar dacă credinţa noastră nu este puternică, acum este cel mai uşor să fim deturnaţi de pe calea noastră. Cumva este un moment al alegerilor, al atenţiei, a dezvoltării extra capacităţilor care ne semnalează pericolele. Aceste semnale vor fi atât de evidente încât nici nu ne vom da seama cum de le-am înţeles, practic este vorba despre relevarea adevărului în cele mai incredibile situaţii, interesele oculte vor fi greu de ascuns, iar Lumina va genera un fel de oglindire în mintea noastră, a adevărurilor legate de tot ceea ce vrem să ştim sau să înţelegem.
Ascendentul, aşa cum spuneam mai sus, se află tot în semnul Capricornului, ceea ce ne sugerează cp lecţia pe care Mercur ne-o aduce în această perioadă de retrogradare, este cea a responsabilităţii. Din păcate cei mai mulţi îşi vor exercita legea puterii, a influenţei, a conducerii cu orice preţ spre împlinirea a ceea ce şi-au propus, fără remuşcări sau discernământ spiritual. Din acest motiv este foarte posibil să se amplifice multe dispute sau ne-nţelegeri, să revină în discuţie conflicte importante care păreau că s-au rezolvat; de fapt în această perioadă s-au căutat cele mai potrivite soluţii pentru ca planurile să fie imbatabile, iar ceea ce s-a planificat să se întâmple. Este doar chestiune de forţă şi abilitate pentru a se desemna învingătorul.
Cred că, totuşi, evenimentele, de această dată, nu vor mai urma tiparul ştiut şi verificat, căci energia de acţiune s-a schimbat, în sensul că ceea ce ai gândit şi plănuit se întoarce împotriva ta, fără ca măcar să-ţi dai seama ce anume te-a lovit.
Mercur are trei mişcări, una pe care deja am parcurs-o, şi ar trebui să ne ducă cu gândul la perioada 1-21 octombrie, adică să ne determină ca astăzi şi mâine să facem un scurt istoric a ceea ce am făcut, la ceea ce considerăm că a rămas nerezolvat sau a fost greşit pus în practică, adică cu preţul suferinţelor celor din jur, sau pur şi simplu să analizăm fără un scop anume, descoperind singuri unde şi ce avem de făcut.
Această etapă va reveni în viaţa noastră într-un fel sau altul, prin anumite situaţii, atitudini sau conjuncturi, până în 11 noiembrie – de aceea trebuie analizat cu grijă evenimentele care au avut loc, pentru a gândi în cunoştinţă de cauză. În cadrul acestei etape avem de parcurs două nivele; primul este de înţelegere şi analiză, acesta durează până în 1 noiembrie; al doilea de la 1 la 11 noiembrie în care este necesar să acţionăm pentru a repara ceea ce înţelegem că am stricat, pentru a îndrepta ceea ce am făcut greşit sau pentru a studia ceea ce am privit superficial. În special zilele din intervalul 1 – 4 noiembrie, au o încărcătură deosebită, trebuie notate evenimentele care au loc atunci.
Ultima etapă este cuprinsă între 11 – 27 noiembrie, când lucrurile se vor îndrepta spre direcţia clar trasată de acolo de Sus, doar că este important să fim în înţelepciune şi atunci avem de câştigat evoluţie, sau în suferinţă şi atunci avem de suportat boală şi tristeţe.
Indiferent de zodie, fiecare va trece prin aceste etape, evident mult mai intens resimţite de nativii din semnul Scorpionului şi de cei din semnul Taurului.
Trebuie subliniat faptul că planeta Mercur retrogradează în perioada de Lună fără direcţie, ceea ce ne subliniază că nu vom putea controla nimic din ceea ce se întâmplă, putem accepta cu bucurie în suflet, indiferent cât de greu ne va fi, spunând Facă-se Voia Ta!; sau putem să ne zbatem suferind şi piezându-ne forţele şi slăbindu-ne vitalitatea.
Eu cred că la sfârşitul lunii noiembrie vom fi alţi oameni, ca şi cum am reacţiona precum şerpii, care îşi aruncă pielea atunci când nu le mai este de folos, se înnoiesc, se întăresc. Evident este important, pentru că noi nu sutem şerpi, ce piele ne punem în loc.
 
Un tată călătorea împreună cu fiul sau de patru ani. La un moment dat, acesta, în timp ce mânca un mar, l-a întrebat: „Tată, de ce mărul meu şi-a schimbat culoarea după ce am muşcat din el ?” Dorind să răspundă imediat acestei întrebări, tatăl i-a zis: „Atunci când muşti din mar şi-i îndepărtezi coaja, acesta vine în contact cu aerul şi intervine fenomenul de oxidare. Mărul îşi schimbă structura moleculara, de aceea capătă o culoare diferită! După o pauză foarte lunga, timp în care băiatul nu a spus nici un cuvânt, l-a întrebat în şoaptă pe tatăl sau: „ Vorbeşti cu mine, tata?”
Cât de multe dintre cuvintele tale sunt clare pentru ceilalţi?
 „A filosofa înseamnă a încerca să răspunzi cu mijloace supermature la întrebări pe care şi le pun copiii.” (Lucian Blaga)
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top